Últimes notícies

Posa’t en contacte amb nosaltres

Telèfon
(+34) 977 666 602

Adreça
Carretera Santa Oliva, 27-35
43700 El Vendrell, Tarragona

Segueix-nos a les xarxes socials

Cerca...
Generic filters

L’AM Pau Casals commemora el naixement del Mestre amb el concert de Verità Baroque Ensemble

Aquest divendres 29 de desembre es commemoren 147 anys del naixement de Pau Casals. En motiu de l’efemèride, l’Associació Musical Pau Casals ha organitzat el concert ‘Spirituel a la Catalunya del segle XXI’ a càrrec de Verità Baroque Ensemble, a l’Auditori del Tívoli del Vendrell a les 20h.

Verità Baroque Ensemble és una formació de cambra integrada per set músics que ens proposa un diàleg entre les composicions barroques i la creació contemporània catalana. Aquest grup internacional de solistes estan units amb l’objectiu de contextualitzar la música de cambra barroca en el segle XXI. Persegueix revolucionar l’experiència de concerts utilitzant tecnologia d’avantguarda (com ara el so immersiu i el registre de vídeo de 360 graus). Es centra a assolir una qualitat d’expressió artística sense precedents. Conegut pel seu rigor en la programació, combina les joies del repertori barroc amb les novetats d’obres encarregades a joves compositors contemporanis, per tal d’aconseguir així, la necessària connexió amb el públic del futur. El grup va ser creat durant la pandèmia amb alguns dels millors intèrprets de música barroca de la futura generació i junts, van aconseguir un prestigi de primer nivell com a conjunt d’instruments d’època. Com a col·lectiu d’artistes en progrés constant, Verità ha estat reconegut pel seu enfocament innovador de la creació musical. A partir del 2021 s’arrisca a revolucionar l’experiència de concert produint vídeos immersius d’una qualitat sense precedents disponibles per al públic general. La intenció és que hom s’hi pugui connectar tot gaudint de l’autenticitat bàsica dels estils de cada període. La devoció del Verità Baroque per interpretar música contemporània en l’estil barroc ha permès dur a terme col·laboracions amb compositors com Marc Migó o Mariona Vila, tots dos presents a la sala. El diàleg consisteix en la interpretació d’obres, de Johann Sebastian Bach (un dels referents de Pau Casals) i d’autors catalans: del barroc, els germans Pla i Antoni Soler i de contemporanis, Jordi Cervelló (que li va dedicar obra a Casals), Mariona Vila amb l’estrena mundial del seu Furium lamentum -quintet de corda, flauta i clavicèmbal, sobre una sonata d’Antoni Soler- que és un encàrrec de l’Associació Joan Manén i finalment, Marc Migó amb el seu Concerto grosso. Migó és un  jove compositor i ja conegut al Vendrell per haver-se interpretat obra seva en diferents moments.

L’Associaicó Musical Pau Casals fa 55 anys que celebra amb un concert l’aniversari del naixement del Mestre. Per al 2024 té programada també la sèrie dels  “Dimecres Musicals” fins el mes de juny, una activitat ja consolidada al Vendrell.