Inici Notícies Un mosso fora de servei evita un robatori pel mètode de la...

Un mosso fora de servei evita un robatori pel mètode de la mimosa

302
Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell van detenir el 23 de juliol una dona de 20 anys, i sense domicili conegut, per una temptativa de delicte de furt.

Els fets van tenir lloc al carrer Cèsar Martinell i Brunet del Vendrell quan un agent d’aquesta unitat el qual es trobava fora de servei, va observar la intenció d’una jove de robar a un veí de la població de 69 anys al qual estava abraçant afectivament.
El funcionari va decidir actuar d’immediat i després d’acreditar-se com a agent de policia va identificar la dona la qual pretenia sostraure a la víctima un collaret i diversos penjolls d’or, així com un rellotge i un anell valorats en 1.900€. Pocs minuts després diversos agents de la mateixa unitat van arribar al lloc per donar suport al seu company el qual va acabar detenint la jove.

La víctima va explicar que la noia va oferir-li el seu número de telèfon així com la possibilitat que li pogués donar petons. Davant la seva insistència l’home va accedir únicament a abraçar-la, moment en què va aprofitar per intentar sostraure-li les joies que portava a sobre.
La Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell, ha detectat durant els últims mesos diversos casos en què una jove adolescent s’apropa a la seva víctima de manera molt afectuosa amb el que es coneix com el mètode de la mimosa, un tipus de furt consistent en guanyar-se la confiança de la víctima i prendre-li joies i diners aprofitant la proximitat física entre tots dos.
Els investigadors no descarten la implicació d’altres persones en aquesta temptativa de delicte de furt, ja que en el moment dels fets l’agent fora de servei va observar com un vehicle estacionat en doble fila a pocs metres, fugia del lloc a gran velocitat.

La víctima va presentar denúncia i la detinguda va quedar en llibertat l’endemà amb la obligació de presentar-se davant l’autoritat judicial quan sigui requerida.