Últimes notícies

Posa’t en contacte amb nosaltres

Telèfon
(+34) 977 666 602

Adreça
Carretera Santa Oliva, 27-35
43700 El Vendrell, Tarragona

Segueix-nos a les xarxes socials

Cerca...
Generic filters

Renfe oferirà el servei de bus de reforç a l’R2 des de Sant Vicenç de Calders

Renfe reforça amb un servei complementari de bus llançadora l’oferta entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona Sants i viceversa. En hora punta de dilluns a divendres entre les 06.00 a 09.00 a Barcelona i en sentit contrari cap a Sant Vicenç de Calders entre 18.00 i les 20.30.

D’aquesta manera, es donarà continuïtat fins a Barcelona als trens Regionals (R13, R14, R15, R16 i R17) que, derivat de la restricció de capacitat al tram Castelldefels-El Prat de Llobregat, han de finalitzar el seu recorregut a Sant Vicenç. L’Ajuntament ha habilitat l’aparcament a on s’instal·la el mercat setmanal de Coma-ruga com a punt de trobada dels vehicles que recolliran els viatgers a l’estació.

Aquesta oferta s’afegeix al servei complementari d’autobusos que Renfe ja ha establert durant els dies feiners les hores punta del matí entre Castelldefels i Barcelona; i a les de la tarda des de Barcelona i fins a Gavà i Castelldefels, amb una freqüència de 30 minuts en ambdós casos. A més des de dilluns s’incorporarà aquest servei complementari a la relació Gavà – Barcelona.

En total, els serveis complementaris d’autobusos programats per Renfe oferiran al voltant de 35.000 places setmanals. A aquests serveis llançadora són vàlids els títols de transport de Rodalies, per la qual cosa els viatgers no hauran de pagar res més per utilitzar aquesta alternativa de desplaçament.

La posada en servei d’aquests busos llançadora s’ha decidit tenint en compte les capçaleres de servei de la línia R2 sud, que a Sant Vicenç de Calders han de finalitzar alguns trens per les restriccions de capacitat i que a Gavà es va produir la incidència. Cal recordar que al tram Sant Vicenç de Calders – Cubelles els viatgers de l’R2 sud disposen del nombre de freqüències habituals, dos trens per hora i sentit.

D’altra banda, els equips de Rodalies continuen treballant en ampliar aquests serveis substitutoris. Per això, està contactant amb empreses del sector que puguin disposar de disponibilitat de vehicles i conductors, tenint en compte el volum tan important que és necessari per poder establir una alternativa real, encara que complementària, al servei en tren.

Nous horaris a línia R2 sud des d’avui

A partir d’aquest dissabte, s’han implementat nous horaris en els serveis de rodalia de la línia R2 sud afectats per la incidència ocorreguda a Gavà el passat 1 de maig a la nit. Els viatgers poden consultar els horaris a través del web rodaliesdecatalunya.cat, app de Rodalies, així com a els canals habituals de comunicació de Rodalies de Catalunya.

Aquesta reprogramació ha estat una tasca que els equips operatius han dut a terme amb l’objectiu de minimitzar, tenint en compte les limitacions de capacitat, l’afectació als viatgers de la línia R2 sud.

Els nous horaris permeten oferir un servei amb informació real de temps de pas, així com un temps de viatge assimilat a les circumstàncies que comporta la gestió de la circulació amb un Bloqueig Telefònic Nominal entre Castelldefels i El Prat. El nou horari incorpora un increment del temps de viatge d’uns 13 minuts.

Tècnicament, s’ha treballat per donar una oferta real i així optimitzar la capacitat de la infraestructura en aquest trajecte.

Planificació serveis Regionals

Per la seva banda, es continua treballant de forma conjunta amb Adif i el titular del servei en l’adaptació dels nous horaris per a serveis Regionals del sud. La complexitat d’aquestes tasques fan que aquest canvi es dugui a terme durant la propera setmana.

Els serveis Regionals del sud ofereixen un tren per hora i sentit amb parada a totes les estacions entre Vilanova i la Geltrú i Barcelona (excepte al Garraf, Platja de Castelldefels, Viladecans, El Prat i Bellvitge). Les restriccions de capacitat obliguen a finalitzar alguns trens a Sant Vicenç de Calders

D’altra banda, i per tal de mantenir la freqüència a l’R2 nord, els trens Regionals de l’R11 (Portbou-Girona-Barcelona) prestaran el servei habitual, i efectuaran parada a les estacions compreses entre Granollers Centre i Barcelona.

En relació als tres trens Intercity per sentit que circulen al tram afectat per la incidència, es realitzarà transbordament per carretera entre L’Hospitalet de l’Infant i Barcelona Sants.

De forma genèrica, aquest tram disposa d’una capacitat per a la circulació de tres trens per hora i sentit. Dos de l’R2 sud i un tren Regional del corredor Sud.

Informació als viatgers

Des del dilluns a la nit, els equips han tingut com a objectiu únic garantir la mobilitat dels viatgers de Rodalies.

En aquest context, s’han reforçat els equips d’informació i operatius en estacions i s’ha facilitat informació als viatgers a través de tots els canals de comunicació i atenció al client.