Últimes notícies

Posa’t en contacte amb nosaltres

Telèfon
(+34) 977 666 602

Adreça
Carretera Santa Oliva, 27-35
43700 El Vendrell, Tarragona

Segueix-nos a les xarxes socials

Cerca...
Generic filters

Reaccions sobre el protocol del departament d’Educació pel retorn a l’escola

El departament d’Educació ha presentat aquest dijous el protocol d’actuació davant de casos de coronavirus als centres educatius per al curs 2020/21, que comença el proper 14 de setembre. S’hi contempla fer proves PCR als sospitosos de tenir covid-19 i als seus contactes si aquesta surt positiva, també l’ús de la mascareta excepte durant la classe amb el grup estable i el tancament de centres a partir de dos casos positius en grups diferents. Per aplicar el protocol correctament, es formarà els equips directius i s’assignarà un centre d’atenció primària i un sanitari de referència a cada escola o institut.

Les reaccions
Decepció en diversos àmbits amb el protocol de reobertura dels centres. Un miler de famílies de l’Agrupació de Famílies per una Elecció Educativa Segura ja han dit que no duran els infants a l’escola. En canvi, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, la FaPaC, reclama un pla estructural que garanteixi la presencialitat i lamenta que no hagi quedat clar com serà la formació telemàtica que rebran els nens que estiguin en quarantena
I el principal sindicat de mestres, USTEC-STEs, lamenta que el departament no hagi anunciat noves inversions o reducció de ràtios. Creuen que el protocol només preveu l’actuació en cas de positius però no aborda la prevenció e contagis. També des del Manifest Tornem a les Escoles s’ha valorat el pla.