Inici Notícies Economia La regió sanitària del Camp de Tarragona a fase 3 dilluns

La regió sanitària del Camp de Tarragona a fase 3 dilluns

202

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquesta tarda que les regions sanitàries del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i l’Aran passen dilluns a fase 3. El pas a la nova etapa representarà un canvi important, ja que serà la Generalitat qui gestionarà directament el control de l’epidèmia sobre aquests territoris.
El govern català decidirà sobre la mobilitat entre regions sanitàries que estiguin en la mateixa fase i decidir quan passaran a l’anomenada “nova normalitat” permetent l’entrada a visitants d’altres comunitats que estiguin a la mateixa fase.
La fase 3 contempla un augment fins el 50% de l’aforament a bars i restaurants i permetrà consumir a la barra sempre que es garanteixi la distància de seguretat. També es poden fer reunions amb un màxim de 20 persones. Es podran realitzar espectacles a l’aire lliure amb fins a 800 espectadors, sempre que aquests estiguin asseguts i a una distància de 2 metres. Es preveu també la reobertura de sales d’arts escèniques i musicals amb una limitació d’un terç de l’aforament.
Els mercats a l’aire lliure podran incrementar la seva activitat amb la col•locació del 50% de les parades o bé podran augmentar la superfície que permeti una distància similar entre elles. Això, serà segons el criteri de cada ajuntament.
Pel que fa a les cerimònies, els casaments podran comptar amb un màxim de 150 convidats si es fan a l’aire lliure, i 75 en espais tancats. I a les vetlles es permetrà la presència de 50 persones a l’exterior i 25 si estan en un interior.
I pel que fa a la pràctica esportiva, es podrà anar al gimnàs amb un aforament màxim d’un terç i sense utilitzar els vestuaris.