Inici Notícies La CGT convoca vaga a Renfe i Adif per a aquest dimecres

La CGT convoca vaga a Renfe i Adif per a aquest dimecres

46
TREN
ACN Barcelona .- El sindicat CGT ha convocat una jornada de vaga per a aquest dimecres a Renfe i Adif per reclamar la jornada de 37,5 hores setmanals i perquè s’apliquin augments salarials de l’1,75%, segons han informat fonts sindicals. A més, entre d’altres motius de la protesta, que coincideix amb l’inici de l”operació sortida’ del pont de Tots Sants, hi ha la demanda d’un “ferrocarril públic, social i sostenible”, que s’aposti més per un ferrocarril de proximitat i no tant per l’alta velocitat i iniciar les negociacions d’un nou conveni col·lectiu. Amb tot, els serveis mínims de Rodalies seran del 66% a Rodalies entre sis del matí i dos quarts de deu del matí i entre cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre, mentre que durant la resta de la jornada seran del 33%, segons la companyia. La vaga començarà aquesta mitjanit i s’allargarà fins a les onze de la nit

Pel que fa a la resta de serveis de la companyia, en trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s’assegurarà un servei del 78% dels trens afectats, mentre que a l’Avant seran del 65%.

Segons la companyia, els viatgers poden consultar els serveis mínims a través de la pàgina web de Rodalies, de les App de Rodalies i Renfe i a través del telèfon 900 41 00 41. Per als clients de llarga distància que ja tenien el bitllet adquirit amb antelació, podran sol·licitar el canvi o reemborsament sense cap cost addicional.