Últimes notícies

Posa’t en contacte amb nosaltres

Telèfon
(+34) 977 666 602

Adreça
Carretera Santa Oliva, 27-35
43700 El Vendrell, Tarragona

Segueix-nos a les xarxes socials

Cerca...
Generic filters
colònia

Es reprenen les converses per rehabilitar i protegir la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç

Visita de membres del nou govern del Vendrell al barri ferroviari de Sant Vicenç de Calders. Membres de la junta de l’associació per la Preservació de la Colònia Ferroviària s’ha reunit aquest dissabte amb Christian Soriano, Silvia Vaquero, Alfons Herrera, Rubén Gràcia i Bárbara Peris. L’objectiu de l’entitat era recuperar el contacte amb l’Ajuntament per reactivar projectes que garanteixin la rehabilitació i la protecció del barri.

Els tinents d’alcalde, regidors i regidores han visitat les edificacions històriques de la colònia abans de la reunió en què s’han hagut de posar al dia dels compromisos adquirits en el passat mandat. Entre ells, i aprovat per ple, hi havia iniciar els tràmits per declarar la colònia ferroviària Bé Cultural d’Interès Local. Es tracta d’un pas indispensable per protegir el patrimoni del barri i poder plantejar un projecte de museïtzació posteriorment. També s’ha parlat del Pla Especial del Barri que, lligat a l’anterior, ha de definir el futur urbanístic i les mesures que cal prendre per frenar la degradació que pateix el nucli.

Des de l’associació es demana una intervenció urgent des de diferents àmbits, no només l’urbanístic, tenint en compte que denuncien una manca de serveis i problemes d’inseguretat. També demanen mantenir contactes amb els serveis socials, per contemplar la possibilitat que alguns dels habitatges puguin destinar-se a lloguer social d’una manera regulada i amb garanties.

Per tot plegat s’ha sol·licitat també que el govern reprengui les negociacions amb Adif Patrimonio, que és propietari i gestor actual de la colònia ferroviària.