Últimes notícies

Posa’t en contacte amb nosaltres

Telèfon
(+34) 977 666 602

Adreça
Carretera Santa Oliva, 27-35
43700 El Vendrell, Tarragona

Segueix-nos a les xarxes socials

Cerca...
Generic filters

Els Nens del Vendrell fan memòria del pilar de sis carregat del 1967

Aquest divendres l’Auditori del Tívoli ha acollit l’acte de presentació de la gravació del pilar de sis carregat pels Nens del Vendrell el 12 de novembre del 1967, el primer que es feia al segle XX. La cinta formava part de l’arxiu personal de Salvador Palau i la seva família va cedir tota aquesta documentació l’abril passat a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès.

La gravació només havia aparegut fins ara a Televisió Espanyola el 26 de desembre de 1967 per demostrar que el pilar s’havia carregat, ja que hi havia qui ho posava en dubte. Posteriorment, el març del 1968 també s’havia projectat al cinema Bolet de Vilafranca. Durant l’acte també es van projectar gravacions sobre els tres intents previs del pilar de sis per part dels Nens i que van ser enregistrades per Oriol Rossell, fundador i primer cap de colla dels Castellers de Vilafranca, a més de mostrar diverses fotografies sobre l’efemèride.

Finalment, l’acte es va tancar amb un col·loqui amb la participació de l’historiador Pere Ferrando, Francesc Còrdova “Piscu”, quart del pilar de sis, i Josep Maria Pros, casteller dels Nens.