Últimes notícies

Posa’t en contacte amb nosaltres

Telèfon
(+34) 977 666 602

Adreça
Carretera Santa Oliva, 27-35
43700 El Vendrell, Tarragona

Segueix-nos a les xarxes socials

Cerca...
Generic filters

Els municipis del Camp de Tarragona, l’Ebre i el Penedès acorden una estratègia conjunta contra la MAT

Els municipis del Camp de Tarragona, l’Ebre i el Penedès presentaran un únic paquet d’al·legacions contra la nova línia privada de molt alta tensió que s’ha projectat en aquests territoris. En una reunió telemàtica aquest dilluns, 42 representants institucionals han consensuat aquesta estratègia conjunta.

En una reunió telemàtica, on també hi havia representants de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya, aquests han informat sobre la “preocupació i perplexitat que ha causat el projecte”. A més, han afirmat que es tracta d’una “iniciativa privada que respon a interessos econòmics d’un clúster energètic aragonès” que vol unir parcs eòlics i solars de Terol i Saragossa amb el Baix Llobregat.

Es preveu que el traçat de la MAT ocupi 180 quilòmetres només a l’Ebre i Tarragona. Al territori baix penedesenc, aquest passarà per Masllorenç, Llorenç del Penedès, L’Arboç, La Bisbal del Penedès i Sant Jaume dels Domenys.  Les localitats afectades demanen que tots els municipis de la demarcació de Tarragona i Barcelona per on passarà la instal·lació es sumin a la iniciativa.

Un equip tècnic format per enginyers industrials, consultors ambientals i advocats especialistes en dret urbanístic, administratiu i local s’encarregarà de la redacció de les al·legacions. Amb la col·laboració de tècnics comarcals i municipals, aquests intentaran fer front al projecte.