Últimes notícies

Posa’t en contacte amb nosaltres

Telèfon
(+34) 977 666 602

Adreça
Carretera Santa Oliva, 27-35
43700 El Vendrell, Tarragona

Segueix-nos a les xarxes socials

Cerca...
Generic filters

Els ànecs del Torrent del Lluch van morir per botulisme

La mortaldat d’ànecs colls verds del Torrent del Lluch, ha estat causada per un bacteri, el botulisme i no per culpa de la qualitat de les aigües. Aquesta és la conclusió a la que ha arribat el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat després d’analitzar els exemplars que van morir al torrent a mitjans del passat mes de juny.

El fet de que aquest episodi coincidís amb uns colorants innocus vessats a les aigües de la riera per tal d’esbrinar unes filtracions, va produir una certa alarma social i llavors, la ciutadania, ho va relacionar amb la mort dels ànecs.

Desprès de descartar malalties de declaració obligatòria (Influença Aviaria i Febre del Nil), es va fer analitzar mostres al Laboratori oficial d’Algete per descartar o onfirmar brot de botulisme. Durant el mes d’agost van enviar els resultats, que van resultar positius a toxina botulínica. Durant aquest estiu hi ha hagut diversos brots de botulisme arreu de Catalunya, degut als episodis de sequera i anòxia en determinades zones humides del territori.

Es tracta d’una malaltia produïda per una toxina que produeix la bactèria Clostridium botulinum, que no és el mateix botulisme que afecta els humans. Les aus afectades per aquesta malaltia presenten una paràlisi i flaccidesa que els impedeix mantenir el cap dret, i els acaba produint la mort, sovint per ofegament. Tot i que aquesta malaltia no suposa un perill directe per a les persones, podria ser contagiós si es manipulés o s’ingerís un ocell intoxicat.