Últimes notícies

Posa’t en contacte amb nosaltres

Telèfon
(+34) 977 666 602

Adreça
Carretera Santa Oliva, 27-35
43700 El Vendrell, Tarragona

Segueix-nos a les xarxes socials

Cerca...
Generic filters

Aragonès reivindica a Coma-ruga l’aposta pel lleure inclusiu a les estades combinades de Xanascat

El Vendrell – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat l’aposta del Govern per un lleure inclusiu aquest dimecres durant la seva visita a l’alberg juvenil de Coma-ruga, el qual forma part de la xarxa Xanascat. En aquest centre, 114 joves, d’entre 8 i 16 anys, participen de les estades d’anglès i multiesportives organitzades pel programa de l’Agència Catalana de la Joventut ‘L’Estiu és teu’. Enguany, el departament de Drets Socials destina 1,4 milions d’euros en beques, per promoure l’accés de menors en situació de vulnerabilitat a les activitats. Això suposa un increment de 250.000 euros respecte de l’any passat.

“Aquestes activitats permetran a més de mig milió de nens i nenes, i adolescents poder participar en les activitats de lleure, amb dues idees clares, una aposta pel lleure inclusiu, i, per tant, per la diversitat, facilitant l’accés de tothom, i també, una aposta per la salut emocional, venim de dos anys de pandèmia, que ha suposat un esforç molt gran pels infants i joves. Precisament, treballar la salut emocional és imprescindible”, ha afirmat el cap de l’executiu després d’agrair la feina als monitors i professionals.

Per la seva banda, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, també ha posat de relleu el caràcter inclusiu del lleure educatiu d’estiu i ha destacat la nova línia d’ajuts, finançada amb 300.000 euros, per garantir que tots els infants, també amb diversitat funcional, puguin gaudir del programa d’activitats del lleure educatiu.

La incorporació de la salut emocional, en col·laboració amb Fundesplai, es fa amb formacions específiques per a 50 monitors i 2 tallers presencials per vetllar per la salut emocional dels joves i infants que participen en alguns torns de ‘l’Estiu és teu’. Així mateix, i pel que fa a la prevenció de l’Assetjament Sexual Infantil, s’han format un centenar de monitors i directors de lleure per tal que facin una gestió adequada de les possibles situacions d’assetjament que hagin pogut viure els infants, adolescents o joves.

El Departament de Drets Socials ha registrat, fins avui, 7.347 activitats de lleure per aquest estiu a Catalunya amb 417.836 participants. Això suposa, un total de 365.198 infants i joves inscrits, 48.276 monitors/es i 4.362 persones de suport, que s’han inscrit en casals de vacances (76,2%), colònies (14,6%), acampades (6,5%), rutes (2,2%) i camps de treball (0,6%).

A més, el nombre d’activitats esportives és de 1.895, amb 109.043 infants i joves inscrits en casals esportius, camps esportius o rutes esportives. En total, hi ha 540.536 participants entre activitats de lleure i esportives. L’objectiu del departament és assolir nivells de participació similars als de l’any passat, quan es va registra el rècord de 445.508 participants al llarg de l’estiu.

1,4 milions d’euros en beques

Drets Socials ha destinat aquest any 1,4 milions d’euros en beques, el que suposa un increment de 250.000 euros respecte de l’any passat. D’aquesta partida, 850.000 euros s’aporten directament a les principals federacions d’entitats d’educació en el lleure per impulsar beques per a infants i joves en situació de risc social perquè gaudeixin de colònies i activitats d’estiu. Aquests ajuts han beneficiat més de 52.000 infants i joves des del 2014, de les quals 7.724 corresponen a l’estiu passat.

D’altra banda, el departament també ha invertit una partida per a beques, per un import de 550.000 euros, al programa propi de ‘L’estiu és teu!’, que majoritàriament cobreixen el 90% del cost de l’estada a famílies en situació de vulnerabilitat social. Així, 7.147 famílies han rebut aquests ajuts des del 2014.

El programa propi ‘L’estiu és teu!’ també preveu beques que garanteixen que infants amb dependència o discapacitat reconeguda disposin de monitors en exclusiva per tal que puguin participar de les diferents activitats. 588 infants i adolescents han pogut participar en el programa, amb l’ajut de fins a 517 persones de suport, gràcies a l’aportació de 419.815 euros acumulada des del 2013.