Últimes notícies

Posa’t en contacte amb nosaltres

Telèfon
(+34) 977 666 602

Adreça
Carretera Santa Oliva, 27-35
43700 El Vendrell, Tarragona

Segueix-nos a les xarxes socials

Cerca...
Generic filters

Acord dels alcaldes de les quatre capitals de la Vegueria del Penedès per millorar els serveis públics i enfortir la cohesió del territori

Els alcaldes de les quatre capitals de la Vegueria del Penedès acorden mesures per reclamar que es millorin els serveis públics i impulsar la identitat i la cohesió del territori. Per primera vegada en aquest mandat, els alcaldes Francisco Romero, de Vilafranca del Penedès; Juan Luís Ruiz, de Vilanova i la Geltrú; Marc Castells, d’Igualada; i Kenneth Martínez, del Vendrell, s’han trobat per establir les bases de col·laboració en la construcció administrativa i social de la Vegueria . La reunió s’ha celebrat aquest dijous a la Vil·la Casals de Sant Salvador. Els acords als que han arribat ha  estat: enfortir i consolidar les relacions institucionals entre els consistoris dels quatre municipis, coordinar les reclamacions davant les administracions superiors per millorar els serveis públics, impulsar els intercanvis i les activitats compartides, especialment en els àmbits cultural, educatiu, esportiu i entre els agents econòmics i sindicals i establir reunions periòdiques entre els quatre alcaldes, i incorporar tots els municipis i consells comarcals de la Vegueria del Penedès. 

La Vegueria del Penedès es va crear per acord del Parlament de Catalunya l’any 2017, després d’una llarga reivindicació per crear un ens administratiu que cohesioni un territori històric amb personalitat pròpia com és el Penedès. Des de llavors, entitats, societat civil i les institucions penedesenques han reclamat el desplegament de les delegacions de la Generalitat per millorar i apropar els serveis públics a la realitat del Penedès. Aquest desplegament administratiu finalment es va acordar el març de 2022 entre el govern de la Generalitat i els ajuntaments de les quatre capitals comarcals. Avui el desplegament ja és una realitat.  Un cop assolit aquest primer objectiu, els quatre alcaldes, en la reunió d’aquest dijous, han coincidit en la necessitat de treballar també des dels ajuntaments i municipis per teixir i cohesionar socialment el Penedès, crear consciència d’identitat i actuar conjuntament davant les administracions superiors. També han compartit valoracions sobre els reptes de futur del territori, especialment sobre la necessitat de millores en mobilitat, tant per carretera com per tren, dels serveis públics de la Generalitat dimensionats a la població real i creixement demogràfic, i la necessitat d’inversions en matèria de seguretat, habitatge i en el cicle de l’aigua. Igualment han acordat impulsar projectes compartits de desenvolupament econòmic i d’infraestructures estratègiques.