Inici Notícies VOX absorbeix PxC

VOX absorbeix PxC

555
august

Plataforma per Catalunya (PxC) suspèn la seva activitat política i anuncia que membres del Consell Executiu, càrrecs intermedis i militants del partit s’afilien a VOX.

El partit ha emès un comunicat aquest divendres en què explica que en l’actual escenari polític hi ha noves eines més adequades per defensar i promoure les idees de defensa de la unitat d’Espanya, la llibertat, així com  qüestions com la immigració il·legal. Afegeixen que per això han decidit proposar als afiliats la suspensió de l’activitat política de PxC i que la majoria dels membres del seu Consell Executiu, així com càrrecs intermedis i militants “han pres la decisió d’afiliar-se a VOX i contribuir amb el seu esforç al seu creixement a Catalunya”, reiterant que deixen llibertat perquè els afiliats i simpatitzants decideixin quin camí polític seguir.

El proper dissabte 16 de febrer el partit celebrarà el seu darrer congrés. En ell plantejarà  crear una comissió gestora per donar cobertura als seus regidors fins a la fi d’aquest mandat, així com per tancar tots els temes jurídics o administratius pendents, i crear paral·lelament una Fundació, o associació civil, amb el mateix nom de la formació, amb l’objectiu de preservar el seu patrimoni, marques, història i llegat polític i cultural, així  com formalitzar l’extinció de la militància.

PxC es va fundar l’any 2002. Al 2011 va obtenir els millors resultats arreu de Catalunya en les eleccions municipals amb 67 regidors en 39 ajuntaments i 8 consellers comarcals en 7 consells comarcals. Al Vendrell van obtenir tres regidors al 2015, liderats per August Armengol. Aquest passat mes de gener Araceli Bundó va sortir del partit passant a ser regidora no-adscrita, un dels motius que va al·legar va ser tot just l’aproximació de PxC a VOX.