Inici Blogs Que sigui segons la teva voluntat

Que sigui segons la teva voluntat

43

Jo tambè tinc la meva cançò de Leonard Cohen, va amb mi des de fa mes de 30 anys. No és de les més conegudes, la lletra no és la d’una cançò d’amor, és una oració, if it be you will, que sigui segons la teva voluntat.
No recordo com, segurament quan era novetat el disc Various positions ( i aleshores novetat era que un disc sonava un any sencer a les emissores de radio, i sonaven totes les cançons, no nomès els singles) que la vaig escoltar per primer cop. D’aleshores i per sempre forma part de la meva intimitat sentimental, una intimitat compartida amb La Ligne droite, de Moustaki, amb Quien Fuera de Sílvio Rodriguez i amb Sampa de Caetano Veloso.
Quan el cor mana la meva banda sonora la componen aquestes quatre cançons, per a mi, les més especials de totes les escoltades, les que defineixen el millor de mi, les dels moments de felicitat i les dels dies mes tristos.
A qui estimo infinit regalo aquestes cançons, i alguns llibres de l’ànima. Moustaki va escriure la Ligne Droite, la més brutal declaració d’amor per sempre mai escrita, tan tendra i tan dura a la vegada que val la pena aprendre francès per saber que diu. Sílvio Rodriguez explica a Quien Fuera de la manera més poètica possible que és el que deixa l’amor de veritat dins de l’ànima de qui estima. Caetano Veloso, a Sampa, no parla d’amor, ans de ciutats i paisatges de del seu cor. No és una cançò ni alegre ni trista, és el meu himne (alguna coisa aconteçe no meu corazón). Leonard Cohen, a If it be you will, sempre m’ha fet plorar d’amor i plorar d’enyor.
Ahir escrivia que a vegades necessito que les peces del trencaclosques del món encaixin i avui, en un moviment imprevist, m’han tornat a posar als llavis la cançò de plorar d’amor i d’enyor… Començó a entendre, res no és per casualitat. I tu estàs aquí…