Inici Notícies Educació Professors del Vendrell inicien un dejuni en suport als presos en vaga...

Professors del Vendrell inicien un dejuni en suport als presos en vaga de fam

1228
vaga

Un grup de professores i professors de l’Institut Baix Penedès al Vendrell han iniciat un dejuni continuat per relleus de suport a la vaga de fam dels presos. Així ho han publicat a través de les xarxes socials aquest mateix dimarts.

Un dels professors que s’ha sumat a aquesta protesta, Jordi Martí, explica en un missatge que “el dejuni de suport el fa cada dia, durant 24 hores, un professor o professora diferent. Cada dia un agafa el relleu de l’altre i passa a estar les seves 24 hores sense ingerir cap tipus de sòlid. En acabar les seves 24 hores, un altre professor o professora agafa el relleu de l’anterior”. Afegeix que l’acció “no suposa cap problema per desenvolupar la seva feina ni interfereix en els contiguts de les classes”. Martí explica també que la voluntat és mostrar que “la societat catalana no restarà impassible davant la negació de drets jurídics bàsics a les persones que es mantenen detingudes per l’Estat espanyol pendents d’un judici que es mostra des del primer minut com a profundament injust. Ningú pot ser empresonat per facilitar l’exercici del dret de vot a la ciutadania”.

El dejuni continuat de suport ha començat aquest mateix 4 de desembre i no s’interromprà, segons afirmen, fins que acabi la vaga de fam.