Inici Blogs … Però al costat teu

… Però al costat teu

92

A aquestes alçades de la historia segur que no hi ha ningu que cregui que els extasis descrits en paraules per Santa Teresa de Jesus son una cosa estrictament imaginada. Un cop morta la van fer santa, no se quins van ser els merits que la curia romana li va atribuir, que segur que n’ hi havia i molts, però la tia (que segur que m’hauria caigut de puta mare) era ben terrenal i deia les coses pel seu nom; vivo sin vivir en mi, y tan alta vida espero, que muero porque no muero.
I perquè em ve al cap la santa? He embogit? He vist la llum? Crec que no. O sigui, no del tot. És que no soc de pedra i esta bè fer com ella, sublimar els anhels, confondre deliberadament desig amb religio. Però, i passar a l’accio quan el cor i el cos ens ho demanen?
Ja se que son moltes les coses importants de la vida, que son diferents els afectes i els compromisos volguts als que entreguem el millor de nosaltres, que sense sexe es pot viure. Però si no som de pedra imposem- nos mutuament les mans, els llavis i com diria Calamaro, todo le demas tambien…
Deixo aixo escrit avui, que no es un dia facil per a mi, un dia d’aquells en que estaria be disposar d’ un boto com el de les primeres maquines de marcianitus, que t’ enviaven a l’ hiperespai. He escrit moltes vegades que a mi les paraules em curen, pero no fan que els problemes desapareguin. I jo tinc un dilema gran pendent, que sigui quina sigui la cosa comporta dolor. Qui no hi ha passat, hi passa o hi passara? Es el meu problema, i jo he de ser capaç de resoldre’l. Ho se, escriure m’ajuda.
Flueix allo que porto a dins, tot, el que em fa mal i el que em fa feliç. La primera part d’ això i la segona estan escrites en moments diferents d’ aquest diumenge. Tambè he escrit moltes vegades, i ho torno a fer ara, que no abandono esperança ni optimisme, que tinc sort, la que potser no em mereixo. Avui no es un dia qualsevol al meu interior, jo m’entenc i ho explica Enrique Urquijo. Les coses no passen per casualitat i tu hi ets quan mes falta em fas. I es clar, vull que sigui demà…

Pero a tu lado. Enrique Urquijo

He muerto y he resucitado.
Con mis cenizas un árbol he plantado,
su fruto ha dado y desde hoy algo ha empezado.

He roto todos mis poemas,
los de tristezas y de penas,
lo he pensado y hoy sin dudar vuelvo a tu lado.

Ayúdame y te habré ayudado,
que hoy he soñado en otra vida,
en otro mundo, pero a tu lado.

Ya no persigo sueños rotos,
los he cosido con el hilo de tus ojos,
y te he cantado al son de acordes aún no inventados.

Ayúdame y te habré ayudado,
que hoy he soñado en otra vida,
en otro mundo, pero a tu lado.

Ayúdame y te habré ayudado,
que hoy he soñado en otra vida,
en otro mundo, pero a tu lado