Inici Notícies Societat Marxa lenta de camions contra el desviament obligatori

Marxa lenta de camions contra el desviament obligatori

303

El sector dels transportistes s’ha mobilitzat aquest divendres a la tarda per fer escoltar les seves reclamacions. Protesten de l’obligació de circular per l’AP-7 a l’Ebre, Camp de Tarragona i el Penedès, i l’AP-2 entre Montblanc i les Borges Blanques.  Demanen tenir peatges gratuïts, o com a mínim augmentar la bonificació del 50% actual fins al 75% i que es respecti el sentit de la marxa a l’hora d’agafar l’autopista, per tal de no allargar els recorreguts.

Coincidint amb l’operació sortida del pont del Pilar, els vehicles de gran tonatge s’han fet sentir a tot Catalunya. Al Baix Penedès, els camions s’han concentrat a Bellvei i pels volts de les cinc de la tarda, han arrencat la marxa lenta cap a l’Arboç i el Vendrell, provocant cues considerables. Al mateix temps hi ha hagut unes altres dues marxes lentes a la demarcació, una al polígon Riu Clar de Tarragona i una altra a les Terres de l’Ebre.

Aquesta setmana el Ministeri de Foment s’ha mostrat ober a consensuar amb la Generalitat les bonificacions. De moment, el conseller de Territori, Damià Calvet, ha expressat la disposició a reconsiderar una de les demandes del sector.