Inici Blogs Mapes, brújules, esquirols i un arc de sant Martí

Mapes, brújules, esquirols i un arc de sant Martí

44

Les coses extraordinàries tenen un sentit màgic. Allò que no esperem, que ens sorprèn, que ens recorda allò que tantes i tantes vegades he escrit aqui i a tants i tants altres llocs. Aquesta nit passada ha estat extraordinària la pluja, però ens l’havien anunciat els que en saben. Avui recordo la frase que fa dues temporades va dir Chicharito Hernández, que aleshores jugava, molt poc, al Real Madrid. Chicharito va tornar a jugar uns minuts després de setmanes a la banqueta o a la graderia. I en pocs minuts va fer dos gols que van donar la victòria al seu equip. Després del partit va parlar amb la premsa. I la frase, em va quedar gravada. Avui és meva i la vull compartir: Nunca fue tan oscuro como antes de amanecer.
Els ( i especialment les ) que teniu l’hàbit de visitar aquest blog d’un temps ençà enteneu el perquè ara la frase és meva, me la crec, m’hi aferro com un nàufrag a un tros de fusta. I avui, a més a més, he tingut dos regals inesperats i extraordinaris. Un arc de Sant Martí i uns esquirols. Interpreto els signes… El meu pare i el meu avi eren sauris, tenien la estranya capacitat d’adivinar corrents d’aigua subterranis gràcies a una inexplicable força interior. Jo jugo a ser saurí de la pròpia felicitat, i el meu horòscop, el que jo llegeixo cada dia, el del diari Itàlia Il Messagiero, em diu el mateix que els esquirols, el Chicharito i l’arc de Sant Martí. Ja ho veieu, avui tocava una mica de cartografia sentimental. Cadascú te els mapes i la seva brujula particular. La llàstima, i també la gràcia, és que molt pocs i molt poques coneixen el funcionament màgic dels instruments del cor. I plou, i plou, i plou, per fi…