Inici Blogs Les quatre coses que faig si toco fons i l’Estrella de Mar

Les quatre coses que faig si toco fons i l’Estrella de Mar

39

Quan toco fons, faig quatre coses. Dues trucades telefòniques, un llibre i una cançó. Avui les he fet totes quatre, i quan les tenia fetes, una cinquena, que ja havia fet fa dies, ha pres tot el sentit.
Les trucades, diguem-ho així, les faig a qui sap què em passa en tot moment encara que jo no li ho expliqui, elles em recorden allò que necessito escoltar quan em sento a la deriva. Se el que m’han de dir i saben la raó per la qual les busco en dies difícils. Elles dues, que no es coneixen, son aliades dels meus compromisos personals i em donen la força que em falta quan tot es complica. M’he referit a elles en alguna ocasió, la meva bruixa, el meu àngel de la guarda, em protegeixen, m’avisen, em cuiden, hi son sempre i saben que jo sempre hi sere. No li puc posar cap etiqueta al nostre vincle, potser si, viatgers… Gracies noies, una vegada més, de tot cor.
L’altra cosa que faig quan toco fons, és començar un nou llibre. Ho faig sempre quan tot es fa dificil. Sembla una mania idiota, potser ho és, però necessito canviar de panorama mental en dies complicats. Avui, com si me l’haguès estat guardant a consciencia, he començat a llegir Era di Maggio, la ultima aventura traduïda a castellà del poli Rocco Schiavonne. M’ha fet be.
La quarta cosa que faig és anar al fons del meu cor, que te cançó. La Ligne Droite de Moustaki. És la meva cançó, la de la meva vida i de la meva identitat, la meva ancla quan la tempesta interior amenaça amb devorar-me.
I desprès d’haver fer tot això, un regal, l’Estrella de Mar…

Moustaki. La Ligne droite.

Je ne t’attends pas au bout d’une ligne droite
Je sais qu’il faudra faire encore des détours
Et voir passer encore des jours et des jours
Mais sans que rien ne vienne éteindre notre hâte

Il pleut chez toi, chez moi le soleil est de plomb
Quand pourrons-nous enfin marier nos saisons
Quand pourrons-nous rentrer ensemble à la maison
Nous avons le temps, mais pourquoi est-ce si long

Mes habits ont parfois des traces de poussière
Et le parfum fané des amours passagères
Qui m’ont rendu ma solitude plus légère
A l’aube de mes nuits blanches et solitaires

Et toi mon bel amour, dis moi s’il y a des hommes
Qui t’ont rendu la vie un peu moins monotone
Qui t’aident à supporter l’hiver après l’automne
Et les silences obstinés du téléphone

Nous nous raconterons nos triomphes, nos fêtes
Mais comment s’avouer toutes nos défaites
L’angoisse qui nous tient, l’angoisse qui nous guette
Et s’accroche à chaque pensée, à chaque geste

Je sais que tu seras au bout de mes voyages
Je sais que tu viendras malgré tous les détours
Nous dormirons ensemble et nous ferons l’amour
Dans un monde réinventé à notre image