Inici Portada L’Ajuntament de Barcelona es retira de l’acusació contra Ismael Benito i Dani...

L’Ajuntament de Barcelona es retira de l’acusació contra Ismael Benito i Dani Ayyash

66

L’Ajuntament de Barcelona es retira de l’acusació contra el jove vendrellenc Ismael Benito i Dani Ayyash. Tal com vam informar en l’inici de la campanya electoral, Ada Colau s’havia compromès a retirar els càrrecs contra els dos estudiants de la UB detinguts el 29-M si aconseguia l’alcaldia. El judici està previst pels dies 30 de juny i 2 de juliol. La Fiscalia demana 8 anys i 9 mesos de presó i la Generalitat 3 anys i mig.

Segons informa una nota de premsa de l’Ajuntament de Barcelona l’alcaldessa Ada Colau ha donat instruccions als serveis jurídics municipals per retirar els càrrecs contra els dos estudiants universitaris detinguts a la vaga general del 29 de març del 2012.

Colau manifesta que “l’Ajuntament no fa més que escoltar les mostres de suport als joves manifestades tant per les administracions públiques com per les entitats socials”.

L’Ajuntament de Barcelona s’empara en la possibilitat que ofereix la llei d’enjudiciament criminal d’apartar-se d’aquesta acusació, i es reserva l’acció en relació amb la possible responsabilitat civil dels fets, que podrà exercir en cas que prosperin les tesis de la Fiscalia.

El consistori destaca que “dels fets no es desprèn una autoria clara” i que els estudiants es declaren “rotundament innocents” i no han acceptat en cap moment negociar la conformitat. A més, el consistori considera que la pena a què s’enfronten de més de 8 anys de presó  “en cap cas no complirà una funció de resocialització” perquè “es tracta d’uns joves que tenen una vida desenvolupada amb absoluta normalitat i se’ls aplica la pena més greu, una pena que l’ordenament jurídic reserva per a altres conductes que no són les d’aquest cas”.

També argumenta que els fets van tenir lloc el 29 de març del 2012 i que “l’allargament en el temps del procés ha estat una càrrega que ha impedit el lliure desenvolupament de la personalitat i la vida a dos estudiants universitaris plenament integrats a la societat”.

Els nois van passar 34 dies a Quatre Camins, fins que l’Audiència Provincial va revocar la mesura.