Inici Blogs La paraula màgica de demà

La paraula màgica de demà

43

Rocco Schiavone és un personatge de ficció creat per l’escriptor italià Antonio Manzini. En poques hores, o dies acabarè la intensa lectura de “La Costilla de Adán” la segona novel·la de l’autor, un èxit a Itàlia. Schiavone és un sotscap de policia romà que ha estat “deportat” a la Vall d’Aosta (als Alps) per un episodi truculent quan empaitava un violador de menors a la Ciutat Eterna. El fill de puta del violador és el fill d’un important mandatari tant o més fill de puta que el seu propi fill i la seva persecució s’havia convertit en una qüestió personal per Schiavone. No us vull explicar la història, llegiu-la, és un excel·lent treball de novel·la negra.
Dic que Rocco Schiavone és el meu ídol perquè abans d’escriure això, la última vegada que he tancat les pàgines del llibre, he deixat al poli somiant. Schiavonne és un poli vocacional, que dedica la seva vida a aquesta feina i que quan cal se salta les normes, però és tambè un home vulnerable, amb una vida personal especial, com la de tots. El relat de cada jornada s’acaba amb els somnis que empaiten Schiavone. En els somnis sempre apareix la dona de la seva vida, que es diu Marina. Sempre la somia a casa, temptadora, intel·ligent, guapa com cap altra. Ella, en cada somni de cada nit, li regala una paraula que consulta en el seu diccionari màgic.La paraula de Marina serà l’estrella que guiarà el camíde Rocco Schiavone el dia que vindrà desprès de dormir i de somiar. Avui ho he deixat amb Marina dient-li la paraula de demà; l’alba.
jo veig sortir el sol cada dia i cada dia penso que els meus somnis conscients o inconscients es compliran. sóc bastant Rocco Schiavone. I vosaltres, no us hi sentiu identificats i identificades? Que tingueu somnis, que siguin com un coixí de plomes, que siguin intuïtius i premonitoris, que incloguin la paraula màgica de demà.