Inici Blogs La ciutat de l’alegria i l’illa del tresor…

La ciutat de l’alegria i l’illa del tresor…

24

Tinc al cor un mapa fet de cartografies d’illes i de Plànols de ciutats. Algunes les he viscut i altres han de venir. Apareixen als mapes, arribar-hi no te misteri, però son per a mi una altra cosa, el territori indefinit dels somnis i els desitjos, de les esperances i de l’amor. Tinc una assignatura pendent amb Menorca, no hi he estat mai físicament, és un tros de terra dins el mar antic i petit que és part del meu cor, una promesa, la ilusio de superar totes les complicacions, el destí del viatge als sentiments més profunds… Una cosa semblant, però al revés, em passa amb Roma, la meva ciutat, per anar-hi i perdre’s i no fer res, i fer-ho tot. A Roma, l’amfitrió soc jo. Em queden per descobrir carrers i racons de Barcelona, la ciutat on viu la gent, els barris que escalen les muntanyes, els carrers i les places desconegudes, que mai no surten a les guies dels turistes, que no conec, que vull sentir. Em queda Berlín, més enllà de les fronteres de la Roma Imperial, lluny de tot i de tots, per combatre el fred cos a cos i riure junts de com de diferents de nosaltres són els bàrbars del nord. Hi aniré algun dia per primer cop, hi tornaré alguna vegada per celebrar que el cor sempre te el premi que mereix. Ara trepitjo carrers i places que conec de memòria. Ho faig despistat, camino pensant en les meves illes i les meves ciutats. Algú em va dir que les línies de la meva mà anunciaven dues vides. La segona te noms i surten als atles; Menorca, Roma, Barcelona, Berlín i tu; la ciutat de l’alegria, l’illa del tresor…

Berlín. Coque Malla.

Hoy voy a empezar a construir
la casa donde estaré ..
para toda la vida.

Voy a recorrer esta ciudad,
voy a llegar hasta el mar ..
el mar me cura la herida.

Y voy a saltar,
voy a nadar hasta otro lugar ..
para toda la vida.

Veo la pared donde colgué
las fotos que acumulé ..
durante toda la vida.

No reconozco a nadie y sin embargo,
cuando pienso que eran rostros que ayer
eran toda mi vida ..

Sé que ya no estoy
y que no quiero mirar la pared ..
nunca más en la vida.

Hoy voy a empezar a construir
la casa donde estaré ..
para toda la vida.

Voy a recorrer esta ciudad,
voy a quedarme en Berlín ..
para toda la vida.