Inici Blogs Evidències científiques; la teoria del ICMP

Evidències científiques; la teoria del ICMP

93

Crec que he trobat la prova indiscutible i constatable de la existència de la felicitat. I no em refereixo a qüestions que, sent òbvies, sempre poden topar amb la critica de persones que necessiten objectivar-ho tot, que no els val una manera de mirar, de somriure, de caminar, o de respirar. Els cal més i avui, en un acte d’inspiració, crec que ho he trobat. Eureka!
I si Galileu va explicar, i ningú va acceptar en el seu moment, la teoria que la terra gira al voltant del sol i ara ha quedat científicament demostrat; com demostrada ha quedat la llei de la gravetat tan gràficament explicada per Isaac Newton; i si és empírica la comprovació del teorema de Pitàgores, allò que proposo jo com a acreditació física de la felicitat tambè hauria de ser tingut en compte. És evident que la ciència i jo mai no hem mantingut una bona relació, que soc de lletres a matar, que no se ni dividir, que soc dels que creu que la taula dels elements és el Consell de ministres o el Sant Sopar, que de física només recordo que les tapes del llibre de segon de BUP eren blaves. Però tinc una teoria que prova la felicitat, es diu ICMP. No penso registrar-la, com les grans farmacèutiques. Vull que tothom tingui la sort de constatar-la, que el mon serà millor i hi haurà menys infamia, menys dolor, més empatia. ICMP Inopinada Contracció de la Musculatura Pélvica. Nomès passa quan es compleix una altra teoria ICMC; Inopinada Contracció de la Musculatura Cardíaca.

I per aconseguir que totes dues teories es facin realitat és imprescindible i obligatori ser bona persona, estimar sense límits i no mirar cap a una altra banda quan apareixen les injustícies. La resta arriba, tard o d’hora, si es vol que arribi, amb totes les forces. I la cançó d’avui és una perfecta manera d’iniciar el camí. Hi ha gent molt més preocupada per altres coses. Obliden que catalans i espanyols tambe vam haver de marxar de casa per una guerra tan injusta i cruel com totes. I no fa pas tants anys. Qui perd la memòria, perd la dignitat. Qui es sectari es desgraciat, qui anhela fronteres és ridícul, qui oblida els drets humans, es lesiona encara que no en sigui conscient.

He escrit mil vegades que mai demanar. Ho retiro. Mai no. Ho dic per experiencia , i soc capaç, ben capaç d’acostumar-me. És un avís. No estaria gens malament (estic demanant) que tothom compartís el vídeo i el hastag del vídeo #volemacollir.

Pd. El de la foto no es un arbre qualsevol. Quan vaig a córrer i passo pel seu costat inicio l’sprint final, allibero a crits allò que porto a dins. Aviat començaran a brotar les primeres fulles verdes de la primavera a les seves branques…

Mediterraneo. Joan Manuel Serrat

Quizá porque mi niñez
sigue jugando en tu playa,
o escondido tras las cañas

duerme mi primer amor,
llevo tu luz y tu olor
por donde quiera que vaya,

y amontonado en tu arena
tengo amor, juegos y penas.

Yo,

que en la piel tengo el sabor
amargo del llanto eterno,
que han vertido en ti cien pueblos

de Algeciras a Estambul,
para que pintes de azul
tus largas noches de invierno.

Y a fuerza de desventuras,
tu alma es profunda y oscura.

A tus atardeceres rojos
se acostumbraron mis ojos
como el recodo al camino…

Soy cantor, soy embustero,
me gusta el juego y el vino,
Tengo alma de marinero…

¿Qué le voy a hacer, si yo
nací en el Mediterráneo?

Nací en el Mediterráneo…

Y te acercas, y te vas
http://www.coveralia.com/letras/mediterraneo-serrat.php

después de besar mi aldea.
Jugando con la marea

te vas, pensando en volver.
Eres como una mujer
perfumadita de brea

que se añora y se quiere
que se conoce y se teme.

Ay…

si un día para mi mal
viene a buscarme la parca.
Empujad al mar mi barca

con un levante otoñal
y dejad que el temporal
desguace sus alas blancas.

Y a mí enterradme sin duelo
entre la playa y el cielo…

En la ladera de un monte,
más alto que el horizonte.
Quiero tener buena vista.

Mi cuerpo será camino,
le dará verde a los pinos
y amarillo a la genista…

Cerca del mar. Porque yo
nací en el Mediterráneo…

Nací en el Mediterráneo…
Nací en el Mediterráneo…