Inici Blogs Escapar del laberint de la falsa invulnerabilitat…

Escapar del laberint de la falsa invulnerabilitat…

25

Torna a fer fred, em cauen els pantalons, les botes es mengen els mitjons i em sento be. Potser perquè vaig fugint de l’encostipat i s’apodera de mi una espècie d’euforia, o de desvergonya, l’estat propi de la sortida d’un estat de debilitat. Em curo i espero estar del tot curat ben aviat, ara que el virus ja no està en fase de ser encomanat. La debilitat camí de la recuperacio permet tenir una altra mirada cap a la vida quotidiana. A mi em fa recordar les moltes coses úniques que tinc la sort de sentir tantes vegades, akest temps tan bonic, tan inesperat, segur que tan immerescut. L’alegria dels dies, la sorpresa de la felicitat, tan especial. Un pot arribar a acostumar-se facilment a tot això. I jo sé que és un regal. Em fa ser millor, em fa ser més empàtic, em fa ser més divertit, em fa sentir tan be… M’ajuda a combatre els meus fantasmes, a ser optimísta, a tenir esperança, a creure, amb motius, que no hi ha res impossible, a fer petites les meves zones pantanoses, aquest és el remei, la sort és poder tenir-lo. I em sento, sovint, com quan era petit, com quan els Reis em van portar la meva primera bici, quina ilu. Aquell fred matí de gener, crec que del 1970, vaig estrenar-la estampant-me de cap contra la vorera del carrer Sant Antoni de Cubelles procedent de la Creu, perquè mon pare va insistir en no posar rodetes a la bici. Però no recordo el dolor, ni el trau (al cap, com tots) recordo la il·lusió. En això no he canviat gaire, no perdo la il·lusió i res em fa més feliç que compartir-la. Durant molts anys jo no era així, per estimar-me calia fer un esforç superlatiu, i kuan em creia perdut en el laberint de la falsa invulnerabilitat, vaig aprendre que feliç només ho soc si soc vulnerable, sense rodetes, sense controlar la meva petita bicicleta, perdent els pantalons, amb els mitjons decorats per les botes, sense cuirassa…

Bunbury. De mayor.

Cuando era pequeño me enseñaron
A perder la inocencia gota a gota
Qué idiotas!
Cuando fui creciendo aprendí­
A llevar como escudo la mentira
Qué tonterí­a!
De pequeño me enseñaron a querer ser mayor
De mayor quiero aprender a ser pequeño
Y así­ cuando cometa otra vez el mismo error
Quizás no me lo tengas tan en cuenta
Me atrapó el laberinto del engaño
Con alas de cera me escapé
Para no volver
Cerca de las nubes como en sueños
Descubrí­ que a todos nos sucede
Lo que sucede
De pequeño me enseñaron a querer ser mayor
De mayor quiero aprender a ser pequeño
Y así­ cuando cometa otra vez el mismo error
Quizás no me lo tengas tan en cuenta
De pequeño me enseñaron a querer ser mayor
De mayor quiero aprender a ser pequeño
Y así­ cuando cometa otra vez el mismo error
Quizás no me lo tengas tan en cuenta