Inici Blogs Emergeix un iceberg coronat amb la bandera verda…

Emergeix un iceberg coronat amb la bandera verda…

32

Els plans que tenia per aquest divendres han fracassat, però tinc alta la moral. La bandera verda de l’esperança oneja a tot el meu territori. Com en els bons temps, em sento capaç de tot. Vulnerable, si. Conscient de les meves limitacions, si. Sabedor que serà dificil, si. Però capaç. És com si emergís cada dia una mica més l’iceberg personal del fons de l’oceà, estranya sensació vital, que cada uns quants anys sento, i ara més que mai despres de tot el viscut. He combatut contra totes les febleses i totes les falses eufòries possibles. M’he fet trampes, totes les que existeixen. He navegant per sota de la línia de floració en tantes singladures. M’he estimat zero, m’he maleït mil, m’he fet un fart de plorar, he fet mal a qui no el mereixia, he practicat el xantatge emocional, m’he donat la raó quan no la tenia, he calculat, he tingut sang freda, i tot plegat per descobrir com d’equivocat estava. La meva vida no és un conte de fades. És complicada, tinc tants o més problemes que mai. Però he après coses. La primera és que no soc el centre del món. La segona és que el cor és el timó dels meus dies. La tecera és que l’amor cura i és infinit. La quarta és que la lliçó d’escoltar i aprendre és la única que val a la vida. La cinquena és que no hi ha millor medicina que l’empatia; posar-te al lloc de qui estimes, respectar. La sisena no esperar res a canvi, les coses de veritat no es negocien, es viuen,es senten. La setena no renunciar a cap somni, a cap desig, a cap fantasia, a cap anhel, per impossible que senti. La vuitena no protegir-me dels propis sentiments encara que m’aboquin a la frustració; podria sortir bé. La novena, no rendir-me. La desena, estimar…

Pd. Avui m’he fet un regal. La presentació del Llegat del Saurí al Vendrell serà el dia del meu cumple.

Van Morrison. Bein Green

It’s not easy bein’ green
Having to spend each day the color of the leaves
When I think it could be nicer bein’ red or yellow or gold
Or something much more colorful like that

It’s not easy bein’ green
It seems you blend in with so many other ordinary things
And people tend to pass you over
‘Cause you’re not standing out like flashy sparkles
On the water or stars in the sky

But green is the color of spring
And green can be cool and friendly like
And green can be big like an ocean
Or important like a mountain or tall like a tree

When green is all there is to be
It could make you wonder why
But why wonder, why wonder?
I am green and it’ll do fine, it’s beautiful
And I think it’s what I want to be