Inici Blogs Els dies de pluja m’apunyalen el cor

Els dies de pluja m’apunyalen el cor

40

Servir per a alguna cosa, servir a alguna causa. He escrit moltes vegades que per a mi escriure a diari aquí és una teràpia. Ho és per diverses raons. La primera és que escrivint ordeno els meus sentiments, una colla de bèsties de complicat control, que tendeixen a la hipèrbole, quan estic be i quan estic fatal. Escriure em cura, em permet deixar anar coses que porto a dins i, obligat a posar un codi, el del llenguatge, jo mateix aconsegueixo entendre què és el que em passa en tot moment, entendre una mica. Per això quan escric soc sincer a matar. I ho soc amb mi, que prou falta que em fa. Escric per recordar-me els compromisos íntims, per explicar-me les il·lusions, per entendre les preocupacions. Escric per a mi i per qui tingui ganes de llegir. Escrivint he descobert que no soc tan especial com em pensava, soc com tots, ni millor ni pitjor. I això em conforta l’ànim. Molt. I escric perquè és el que se fer. Si tinc felicitat, o pena, o alegria, o ansietat, o enyor, o el cor em batega a mil, li poso paraules. A tots ens passa, i si no fos el meu cas, si no em passes res de tot això, estaria mort encara que fos viu. Tambè escric perquè crec que val la pena aprofitar aquesta capacitat per a defensar causes indiscutibles. Escric contra tota mena de fanatismes i desigualtats. I mai no ho faig insultant, no serveix. Utilitzo les paraules per posar el meu granet de sorra per fer un mon millor. M’agrada donar les gracies, dir a qui fa les coses ben fetes que les fa ben fetes, recordar que les emocions ens fan millors. Jo no discuteixo mai, escolto i observo i miro d’entendre a qui no pensa com jo, o com la immensa majoria de la gent, perquè la immensa majoria de la gent és bona gent. I perque tots tenim èpoques xungues i tots som capaços de fer mal de manera gratuïta si passem una mala ratxa. Jo el primer. I per això escric, per ser millor persona.
I escric d’amor, del que jo sento, i escric de sexe, que és la millor expressió de l’amor, perque son els camins més directes cap a la felicitat. En realitat escric sobre la bellesa (com els italians, com Jeb Gambardela a la Grande Beleza, com Rocco Schiavone a les novel.les de Manzini). Perquè la bellesa mou el mon. I quan no escric i faig qualsevol altre cosa, la busco. I se on és. Els dies de pluja m’apunyalen el cor…

You’re Beautiful. James Blunt

My life is brilliant.
My life is brilliant.
My love is pure.
I saw an angel.
Of that I’m sure.
She smiled at me on the subway.
She was with another man.
But I won’t lose no sleep on that,
‘Cause I’ve got a plan.

You’re beautiful. You’re beautiful.
You’re beautiful, it’s true.
I saw your face in a crowded place,
And I don’t know what to do,
‘Cause I’ll never be with you.

Yes, she caught my eye,
As we walked on by.
She could see from my face that I was,
Flying high.
And I don’t think that I’ll see her again,
But we shared a moment that will last ‘til the end.

You’re beautiful. You’re beautiful.
You’re beautiful, it’s true.
I saw your face in a crowded place,
And I don’t know what to do,
‘Cause I’ll never be with you.

You’re beautiful. You’re beautiful.
You’re beautiful, it’s true.
There must be an angel with a smile on her face,
When she thought up that I should be with you.
But it’s time to face the truth,
I will never be with you.