Inici Blogs Els bons moments i la felicitat no arriben sols, guanyar-los no costa...

Els bons moments i la felicitat no arriben sols, guanyar-los no costa tant, és qüestió d’empatia

39

Intentar que els dies siguin agradables per a la gent que ens importa no costa res. Més feina dona, i molts maldecaps, intentar el contrari. I ser retorçat i veure ocultes estratègies malignes en segons qui és un rollo. Conec gent així, em fan llastima, perquè converteixen en coses pròpies vides d’altres a costa de no viure la propia, imaginen conxorxes, sempre veuen culpables, es comparen permanentment i, és clar, així és impossible ser feliç perquè l’escala de valors no és seva. Que sigui partidari a mort de construir relacions agradables no vol dir que sigui cec, ni que em deixi enredar, ni que defugi dels problemes. Però tot te el seu moment. Si em sento agredit, mai reacciono a cop calent, tampoc si s’agredeix injustament un company o companya. Escolto i penso, observo i valoro. Tambe en les relacions laborals hi ha un moment per a tot. Avui, com cada dia, en les meves permanents disputes amb l’ordinador de la feina he fet algun passet més. M’ajuden. Això em fa sentir be i em fa sentir útil a la causa, informar de la millor manera possible els vendrellencs que amb els seus impostos paguen les nòmines dels que intentem sempre estar a la seva alçada.
Aplico a la feina, salvant totes les distàncies, els mateixos criteris que a les meves relacions sentimentals. Coneixem-nos. Si ens coneixem i ens agradem, divertim-nos, regalem-nos el millor que tenim i fem, de la cosa aparentment més modesta, una bona excusa per estimar-nos. Respectem-nos, donem-nos temps i distancia si cal, i embogim junts quan tot estigui al nostre favor. No és per fer-me propaganda, però em sento en equilibri dins del meu etern desequilibri. Avui li he robat minuts (si, minuts) al cronòmetre en la meva sessió de piscina i, ho admeto, superar-me em fa sentir be. Em preparo, em conformo amb poc… Ho vull tot!

Pd. Dec ser l’únic fan no aragonés del gran Àngel Petisme. Em reconec en les seves cançons, m’emociona sempre i resulta que pensem el mateix de totes les coses importants de la vida. La cançó és una joia. I subscric allò que diu al video quan la presenta de cap a fi…

PETISME
LA CAJITA DEL AMOR

(La carn vol carn, no s’i pot contradir. Ausias March)

Ni en el mejor de mis sueños
te podía imaginar.
Vente a vivir en mi nombre,
Lady Boomerang.
Mi barca tiene un vaivén
y un timón de envergadura,
manzanas de caramelo
y algodoncito de azúcar.

No necesito disfraces ni grilletes ni fresas salvajes,
mi cuerpo solicita la cajita del amor.
Tampoco aceites ni hielo ni nata o cera ardiendo,
mi alma necesita la cajita del amor.

Come carne de mi alma,
bebe el alma de mi carne,
eres mi bizcocho y yo,
tu río de chocolate…
Hazme sentir pordiosero,
más puto que las gallinas,
guarro, muy guarro y abyecto
pues de ti todo me excita.

No necesito disfraces ni grilletes ni fresas salvajes…

Allí te guardo el deseo animal,
el hambre loco, la pasión brutal,
y por no necesitar ni llamadas del cartero
ni mesas de hacer el pan…

No necesito disfraces ni grilletes ni fresas salvajes,
mi cuerpo solicita la cajita del amor.
Tampoco aceites ni hielo ni nata o cera ardiendo,
mi alma necesita la cajita del amor,
la cajita del amor, la cajita del amor.