Inici Blogs El meu sud…

El meu sud…

22

Just abans de començar a escriure això he rellegit allò que fa mesos vaig deixar escrit d’Estrella de mar, la que serà la meva tercera novel·la, i que si tot va bé, esdevindrà llibre l’any 21. Mentre llegia he pres consciencia de la meva estranya tècnica de construir relats. No és una feina cronològica, vaig creant escenes que tard o d’hora acabaran encaixant com un trencaclosques. Aquesta és la part final i més divertida del treball de creació. Ja fa molt de temps que tinc al cap la historia que vull explicar, els protagonistes, els episodis determinants, l’estructura atípica. Però quan m’hi poso apareixen els detalls, els personatges cobren identitat propia i em suggereixen coses, els llocs, els moments, les referencies, i el meu estat d’ànim a l’escriure fan la resta. L’objectiu és, com sempre, distribuir vida, anima, sentimements, ideologia, dins el trencadís del relat. I fer-ho amb ofici, o sigui, de tal manera que el lector no perdi mai l’interès, no s’avorreixi, no es cansi, senti curiositat i, sobretot, que sigui incapaç d’imaginar què és allò que passarà a la següent pàgina. Com més llegeixo a altres, com més escric, guanyo recursos i técnica, i ganes de crear. Estrella de Mar, torno al meu sud literari…

Vuelvo al sur. Astor Piazzola. Versionada per Caetano Veloso.

Vuelvo al Sur
Como se vuelve siempre al amor
Vuelvo a vos
Con mi deseo, con mi temor
Llevo el Sur
Como un destino del corazon
Soy del Sur
Como los aires del bandoneon
Sueño el Sur
Inmensa luna, cielo al reves
Busco el Sur
El tiempo abierto, y su despues
Quiero el Sur
Su buena gente, su dignidad
Siento el Sur
Como tu cuerpo en la intimidad
Vuelvo al Sur
Llego al sur
Te quiero