Inici Blogs El meu cor és pluja, com són les pluges d’aquí…

El meu cor és pluja, com són les pluges d’aquí…

29

Tothom pendent de la neu i jo pensant en l’endemà, ke és quan els meteoròlegs anuncien pluja de la bona. Tinc les orelles aixecades esperant que plogui i per això i per tot el que per a mi suposa la pluja i per coses que no es poden escriure, estic content com poques vegades. Els d’akest racó del Mediterrani som com som. Ens deixem enlluernar facilment per coses que no ens toquen, per exemple, camps de golf; extensions enormes de gespa de la que necessita una quantitat d’aigua que aquí no hi ha; pistes d’esquí a cobert, quina barbaritat,mi quina despesa en electricitat; vehicles enormes amb tracció a les quatre rodes, útils per recorrer deserts i paratges inhòspits, que aqui no existeixen, em costa d’entendre. Em poden les coses més normals; un temporal de Llevant que arrossega del fons de mar àmfores romanes de vaixells enfonsats a pocs quilometres de la platja; dies de mar plana, sense una mínima ombra d’onada i calor canicular, arcs de Sant Martí, de dos en dos, pluja de dies d’agost, torrents que recuperen camins plens d’esbarzers, olor de terra mullada. A mi em reconcilien les coses que toquen directament tot allò de la terra, del cel i del mar que està connectat amb el meu ADN, amb les vides viscudes dels meus avantpassats, amb els meus records i els meus i instints heretats. A mi em fa feliç el soroll de la pluja i caminar sobre l’asfalt mullat. M’agraden les nits de Sant Joan quan moren les fogueres i el sol comença a despuntar, les boires marítimes dels dies d’antic lo salvatge, els carrers mullats d’humitat encara que no plogui, el soroll de les passes sobre els camins polsegosos, l’olor del romaní i la farigola, les nits clares de lluna plena… El meu cor és de pluja, com son les pluges d’aquí…

Avui he recordat perquè quan sigui gran vull ser Harrison Ford. No vull ser Han Solo, no vull ser Indiana Jones, ni el protagonista de Blade Runner…

Único testigo. Wonderful world