Inici Notícies Cultura El barri ferroviari mostrarà el seu patrimoni en una visita guiada dissabte

El barri ferroviari mostrarà el seu patrimoni en una visita guiada dissabte

50

L’Associació Familiar Ferroviària de Sant Vicenç està aquest cap de setmana de festa major. Entre les activitats festives, també aquest any s’ha programat una visita guiada pel Barri Històric Ferroviari. Serà dissabte a les 11h del matí. La ruta servirà per donar a  conèixer l’origen del barri, els successos més importants que ha viscut, la seva evolució i mostrar el patrimoni arquitectònic que encara es conserva. La visita coincideix aquest any amb el 80è aniversari dels primers bombardeigs patits en aquest indret durant la Guerra Civil, i el 130è aniversari de l’estació de Sant Vicenç de Calders.

A partir de les 12 del migdia, després dels coets i el repic de campanes, s’oferirà el pregó de Festa Major. Tot seguit s’inaugurarà l’exposició d’objectes i material ferroviari que encara es conserva, i també una mostra de pintura i manualitats fetes per veïns i veïnes del barri.

Al migdia es prepararà una fideuà popular i a la tarda tindran lloc les activitats infantils amb animació i una festa de l’escuma, mentre que a la nit s’oferirà un ball amb el duet “Leyenda”.

Ja diumenge, a 2/4 d’11 del matí tindrà lloc una missa a la capella de Renfe del barri, un torneig de futbol a la tarda i un concurs de truites al vespre.