Inici Notícies Economia El Baix Penedès segueix sent la comarca amb més atur de Catalunya

El Baix Penedès segueix sent la comarca amb més atur de Catalunya

181

L’any 2018 s’ha tancat amb una reducció de l’atur a la comarca del Baix Penedès respecte l’any anterior. A data 31 de desembre la xifra de desocupats registrats al SOC era de 7.844 persones, 535 menys de les que hi havia en el mateix període del 2017. La disminució de persones aturades també s’ha notat al Vendrell. Aquest 2018 s’ha tancat amb 3.076 desocupats al municipi, 267 menys que l’any passat. Les xifres d’aquest final d’any s’aproximen a les que hi havia al 2008, en l’inici de la crisi, però queden lluny encara de les del 2007 quan l’atur a la comarca era de 4.400 persones.

L’activitat econòmica pròpia del mes de desembre al sector comerç s’ha fet notar als tres municipis més grans del Baix  Penedès i per tat a les xifres d’atur globals de la comarca. Tant el Vendrell com Calafell i Cunit han tancat l’any amb un simbòlic descens del nombre d’aturats respecte el mes de novembre.

La taxa d’atur registral publicada en acabar l’any i segons les dades del setembre, era del 16 i mig per cent al Baix Penedès, sis punts per sobre de la mitjana catalana. Amb aquesta xifra continua sent la comarca amb més atur de Catalunya seguida pel Montsià i l’Anoia.