Inici Notícies Cultura Confonen peces de disseny del vendrellenc Emilio Garcia amb explosius

Confonen peces de disseny del vendrellenc Emilio Garcia amb explosius

476

El dissenyador vendrellenc Emilio Garcia ha tingut un bon ensurt aquest matí quan la Guàrdia Civil ha cregut que unes de les seves escultures eren en realitat explosius.

Ja fa dos anys que Garcia va idear una nova peça a la seva producció d’objectes de col·leccionista. Aquesta té forma de cervell, com les que ja acostumava a fer, però es  fusiona amb una granada. La nova creació la va batejar amb el nom de Brainade i un dels missatges que transmet és justament pacifista, i és que el propi artista va idear aquesta peça arran de la barbàrie a Síria. És, d’alguna manera, una forma de dir “utilitza el teu cervell i no les armes”.

Des que va treure al mercat Brainade, Emili Garcia ha fet enviaments a col·leccionistes d’arreu del món. Ahir va fer-ne un de nou des de l’oficina de Correus que, en aquest cas, va ser interceptat per la unitat de desactivació d’artefactes explosius de la Guàrdia Civil, els TEDAX de Tarragona.

Els agents han contactat amb l’artista vendrellenc aquest matí i s’ha hagut de presentar de forma urgent a la caserna de Tarragona. Allà l’esperaven cinc guàrdies que l’han conduït cap a una sala per interrogar-lo. El malentès s’ha resolt quan Garcia els ha mostrat la seva pàgina web i tos els treballs que realitza, sobretot aquest darrer disseny Brainade amb forma d’explosiu. Els agents de la seva part han ensenyat al dissenyador que aquestes peces a través d’un escàner són pràcticament iguals i donen el mateix color que un explosiu real. És el primer cop que es troba en aquesta situació i ho atribueix a que les peces d’avui duien una pols per fer brillar la peça a la nit. En anteriors enviaments s’havia trobat amb problemes als aeroports de destí dels Brainades. Als EUA una capsa perforada i a Singapur la policia va interrogar el comprador.