Inici Notícies Augmenten les donacions de sang al Baix Penedès

Augmenten les donacions de sang al Baix Penedès

29

Les donacions de sang han augmentat en el darrer any i mig en un deu per cent a la comarca. Són dades fetes públiques per l’Associació de Donants de Sang del Baix Penedès que aquesta setmana passada ha celebrat la seva assemblea general. A banda de presentar aquesta xifra, l’associació ha acordat també programar un curs monogràfic pels delegats i delegades sobre el plasma sanguini. L’objectiu és que mica en mica Catalunya sigui autosuficient en recollida de plasma, aquesta part de la sang que s’usa en molts àmbits terapèutics i de la qual n’hi ha molt poques reserves. El que es pretén és fer una campanya intensiva per aconseguir més donants, ja que l’extracció requereix de més temps i més preparació que en una donació de sang convencional. De fet, l’Hospital del Vendrell va ser el primer de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre en fer un acapte de plasma sanguini ara fa tres anys.

D’altra banda, l’assemblea de l’Associació de Donants de Sang del Baix Penedès també ha servit per presentar els nous delegats i delegades de la Bisbal del Penedès i de Cunit;  i per iniciar els tràmits per sol·licitar a l’Ajuntament del Vendrell la creació d’un futur Monument als Donants de Sang. Actualment són més de cent les poblacions de Catalunya que ja compten amb un monument d’aquestes característiques i l’associació comarcal proposarà de fer-ne un a la comarca.

Cada any hi ha al Baix Penedès al voltant de 30 convocatòries per donar sang. La propera serà aquest diumenge, 20 d’agost, de 10 a 14 h, al passeig Marítim, amb l’avinguda de Juli Cèsar de Cunit.