Inici Blogs Arriba l’any 2018, el del Llegat del Saurí

Arriba l’any 2018, el del Llegat del Saurí

27

Jo havia cregut ke no arribaria el dia. No era la cosa més important de la meva vida, però admeto que em fa ilusió. Molta ilusio. Finalment aquest 2018, si tot va be a finals de març o primers d’abril, veurà la llum la meva segona i més estimada novel·la, El llegat del Saurí. Serà el meu quart llibre. El primer va ser la novel·la Camí de Mer, el segon el llibre de contes Gangues de l’Ofici, el tercer el llibre de contes Portes Giratories i ara, per fi el millor que he escrit mai El llegat del Saurí. És una novel·la, només ha tingut una lectora, molt especial per a mi perquè ella sempre diu el que pensa. I va passar l’Examen… El llibre està dedicat al meu pare, Alfons Avinyó, i també al meu avi, Joan Avinyó, que era saurí. Cada paràgraf porta un trosset del meu cor. Escriure-la va ser una manera de viure. En sortirà un llibre d’unes 300 pagines. La publicarà l’Oscar Esquerda, d’Onyx Editors. Faig l’anunci avui, hores despres d’haver-nos vist. I aprofito, de nou, per demanar complicitats. He d’aconseguir que no perdi diners, jo no guanyaré ni un cèntim, però hem de vendre llibres. Tants com sigui possibles. Hem de fer promoció, presentacions, clubs de lectura, tancar acords amb entitats, fins i tot amb empreses o administracions amb sensibilitat i responsabilitat cultural. Si ens voleu ajudar, no dubteu un instant. No ho hauria de dir jo, però és una gran historia, una història d’amor, fins i tot més enllà de la mort…

Livros. Caetano Veloso

Tropeçavas nos astros desastrada
Quase não tínhamos livros em casa
E a cidade não tinha livraria
Mas os livros que em nossa vida entraram
São como a radiação de um corpo negro
Apontando pra a expansão do Universo
Porque a frase, o conceito, o enredo, o verso
(E, sem dúvida, sobretudo o verso)
É o que pode lançar mundos no mundo.

Tropeçavas nos astros desastrada
Sem saber que a ventura e a desventura
Dessa estrada que vai do nada ao nada
São livros e o luar contra a cultura.

Os livros são objetos transcendentes
Mas podemos amá-los do amor táctil
Que votamos aos maços de cigarro
Domá-los, cultivá-los em aquários,
Em estantes, gaiolas, em fogueiras
Ou lançá-los pra fora das janelas
(Talvez isso nos livre de lançarmo-nos)
Ou ­ o que é muito pior ­ por odiarmo-los
Podemos simplesmente escrever um:

Encher de vãs palavras muitas páginas
E de mais confusão as prateleiras.
Tropeçavas nos astros desastrada
Mas pra mim foste a estrela entre as estrelas.