Inici Blogs Aprendre a desaprendre…

Aprendre a desaprendre…

48

Va arribar un moment que jo creia que ho havia après tot. Dominava les relacions socials i sentimentals, podia preveure esdeveniments i reaccions, era un imbècil, em sentia el rei del món. Jugava a un joc perillós, ser observador dels meus actes, i dels meus suposats triomfs. Maleïda vanitat, estúpida autosuficiència, quina merda passar per la vida sense tacar-se, sense ferir-se, sense implicar-se. Per sort meva vaig caure del cavall quan més veloç anava. I em vaig tacar,em vaig ferir, i vaig ser depenent. Aleshores, en meravellosa hora, vaig demanar ajuda i la vaig tenir. Tot va ser diferent. D’espectador vaig passar actor sense guió, desaprenent una a una totes les errònies lliçons apreses. Guiat per la brúixola de la intuicio, per allò que deia el cor, per insensat que fos i per condemnat al fracàs que estigues. Vaig aprendre a no callar els sentiments, a llançar per la borda prejudicis, a no anar per la vida amb cuirassa, a mirar, a través dels ulls, al fons del cor de qui tenia un moment per a mi. Vaig aprendre a plorar, la millor de les teràpies dels dies difícils i dels dies feliços. Vaig aprendre a no mentir-me. Vaig aprendre que estimar és un miracle i s’estima en els moments bojos de felicitat i des del dolor de l’enyor més insuportable. Vaig aprendre que el cor i el cos només valen quan són una mateixa cosa, que allò que el cor anhela el cos troba per impossible que sembli. Vaig aprendre a escoltar les mirades i a contemplar els silencis. I a jugar-me tot el que soc quan estimo i soc estimat. Si no és com si fos la primera i la ultima vegada, no és. Vaig aprendre a interpetar els signes de la felicitat i a tenir sempre, sempre, sempre, esperança. I ara se que tot el que creia saber quan sent un imbècil creia que ho sabia tot, ho he desapres. I que no se res. Visc el que el cor em diu… I mai la vida ha estat tan intensa i tan feliç com ara…

Pd. Sota el poderós influxe de la lluna de totes les llunes, que desperta el cos mentre l’ànima dorm i somia…

Vasco Rossi. Quante Volte.

Quante cose son cambiate nella vita
Quante cose son sempre così
Quante volte ho pensato è finita
Poi mi risvegliavo il lunedì
Quante volte ho pensato nella vita
Voglio fare quello che mi va
Poi le cose mi sfuggivan tra le dita
E arrivava la realtà
Quante cose son passate ormai
Quante cose che non torneranno mai
Quante volte ho pensato nella vita
Posso fare anche senza di te
Poi mi risvegliavo tutto sudato
Senza capire perché
Quante volte ho sbagliato sì
Quante volte è andata bene così
Quante volte ho fatto finta di niente
Ma ho capito sì
Quante volte sono arrivati I guai
Anche se ero già migliore ormai
Io non voglio più vivere

Solo per fare compagnia
Io non voglio più ridere
Non mi diverto più ed è colpa mia
Non ho voglia di credere
Che domani sarà
Sarà diverso e poi, chi lo sa?
Quante volte ho pensato nella vita
Posso fare anche senza di te
Poi mi risvegliavo tutto sudato
Senza capire perché
Quante volte ho sbagliato sì
Quante volte è andata bene così
Quante volte ho fatto finta di niente
Ma ho capito sì
Quante volte sono arrivati I guai
Anche se ero già migliore ormai
Io non voglio più vivere
Solo per fare compagnia
Io non voglio più ridere
Non mi diverto più ed è colpa mia
Non ho voglia di credere
Che domani sarà
Sarà diverso e poi, si vedrà?